www.gligorindragana.blogspot.com

уторак, 6. август 2013.

Osmeh do beskraja: Ljubav

Ljubav
Jedna reč a toliko značenja...za svakoga imaju drugačiji odjek u duši, umu, svakodnevnom životu, u našim postupcima i shvatanju života uopšte.
U svakoj našoj ljubavi na njenom nevidljivom dnu krije se neograničena oličina sreće, izvor poleta za sve životne uspehe, snaga za neprekidna davanja, svetlucava nepomična tišina koja jedino u ljubavi prija ili plodovi optimizma koji nas svim silamavode stelovito napred.
Kada nam se desi ljubav uvek u nama zasija nova zvezda sreće, o njoj sanjaju svi, za nju se heroji bore, sanjari bude, realisti sanjaju, kraljevi su spremni da prose, zbog nje se osvajaju medalje, poklanjaju srca...
Ljubav, ali samo prava iskonska ljubav, predstavlja neprestalni i neiscrpni izvor davanja, a uvek imaš samo ono što si dao. Bogat si onoliko koliko si spreman da daš ljubavi drugima, a ne meriš kolio će ti se vratiti. U sferi ljubavi nije bogat onaj o mnogo ima već onaj koji mnogo daje. Otvoriti nekome svoje srce, i dopustiti da neprestalno viori našim osećanjima i snovima je prvi znak ljubavi. Ljubav donosi i sreću najveću.
Ljubav predstavlja i negaciju dominacije.  U skladu sa tim ljubav je jedinstveno usmerenje ka buđenju uspavane sreće i zadovoljstva samim sobom, pokreće snagu voljje koja nas uzdiže do nedoglednih visina, prosvetljuje duh, bezgranično praštanje...
Ljubav zauzima najveće mesto jer predstavlja najsjajniju iskru snage za ostvarivanje životnih ciljeva i najveći izvor volje za uspehe!
Vi, koji imate nekoga koga volite, nadam se  da cete ga nakon čitanja ovog teksta voleti još više...a vi koji trenutno nemate osvrnite se oko sebe neo vas čeka kao zvezdu vodilju kroz život!
Sve najbolje.
Poljubac
Dragana




16 коментара:

  1. Najlepsi tekst o ljubavi koji sam procitao...
    Svaka cast, Gagic :)

    ОдговориИзбриши
  2. Kad bi svi ovako mislili o ljubavi, svet bi bio potpuno drugaciji :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Sjajan tekss, divan sistem vrednosti, svaka rec i recenica ti je na mestu. bravo.

    ОдговориИзбриши
  4. Mnogo lepo napisano...jako si talentovana za pisanje!

    ОдговориИзбриши
  5. vrlo lepo...a trenutno definitivno moja fraza "a vi koji trenutno nemate osvrnite se oko sebe neo vas čeka kao zvezdu vodilju kroz život!"

    ОдговориИзбриши